Torty
Ovocná torta:
INGREDIENCIE
4 ks vajce
4 PL práškový cukor
3 PL múka polohrubá
1 PL kakao
PLNKA
500 g jemný tvaroh mäkký
200 g smotana kyslá
161 balíčekvanilkový cukor
2 PL práškový cukor
podľa chuti jahody, podľa chuti maliny
POSTUP
1. Najskôr vyšľaháme sneh.
2. Vyšľaháme žĺtky s cukrom do penista a postupne pridáme preosiatu múku.
3. Jemne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
4. A zľahka vmiešame kakao.
5. Cesto vylejeme do maslom vymastenej formy, alebo tam dáme papier na pečienie. A dáme do vyhriatej rúry a pečieme, pri plynovej, tretí stupeň približne 35-40 minút, skúšame potom špajdlou, ak sa cesto neprilepí, je upečené. Necháme dobre vychladnúť. Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom. Vychladnutý korpus vyberieme z formy, dáme dole papier a korpus vložíme späť do formy. Dáme tvarohovú plnku a ovocie.
6. Dáme stuhnúť do chladničky, aspoň na 2 hodiny. Lepšie sa potom krája.
(zdroj:https://dobruchut.azet.sk/recept/13226/fotorecept-ovocna-mini-torta-s-tvarohom-a-jahodami/) 27.4.2016