Torty

 Ovocná torta: 

INGREDIENCIE

4 ks vajce

4 PL práškový cukor

3 PL múka polohrubá

1 PL kakao

PLNKA

500 g jemný tvaroh mäkký

200 g smotana kyslá

161 balíčekvanilkový cukor

2 PL práškový cukor

podľa chuti jahody, podľa chuti maliny

POSTUP

1. Najskôr vyšľaháme sneh.

2. Vyšľaháme žĺtky s cukrom do penista a postupne pridáme preosiatu múku.

3. Jemne vmiešame tuhý sneh z bielkov.

4. A zľahka vmiešame kakao.

5. Cesto vylejeme do maslom vymastenej formy, alebo tam dáme papier na pečienie. A dáme do vyhriatej rúry a pečieme, pri plynovej, tretí stupeň približne 35-40 minút, skúšame potom špajdlou, ak sa cesto neprilepí, je upečené. Necháme dobre vychladnúť. Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom. Vychladnutý korpus vyberieme z formy, dáme dole papier a korpus vložíme späť do formy. Dáme tvarohovú plnku a ovocie.

6. Dáme stuhnúť do chladničky, aspoň na 2 hodiny. Lepšie sa potom krája.

(zdroj:https://dobruchut.azet.sk/recept/13226/fotorecept-ovocna-mini-torta-s-tvarohom-a-jahodami/) 27.4.2016

 Koláče a Torty Andrea Machunková © 2016
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky